Here, you can find links to various articles and interviews for radio and TV programmes regarding our studies.
CRISPRcon – 20 juni 2019 & Boerderij Vandaag – 29 juni 2019
June 20th, I was invited to give a five minute lightning presentation on the application of CRISPR-Cas technology in our malaria research at CRISPRcon2019 organized by the Keystone Policy Center at Wageningen University and Research. CRISPRcon creates a unique forum in which a broad selection of diverse voices come together to discuss the future of CRISPR and related gene editing technologies across a variety of applications in agriculture, health, conservation and more. The strong agricultural focus of the meeting led to my first and rather unlikely appearance in the agricultural daily Boerderij Vandaag (in Dutch). If you want to take a look for yourself, you can find my lightning speech at the CRISPRcon website and YouTube.
Trots op Gelderland – 2 maart 2016
Malariaonderzoeker Taco Kooij is te zien in het programma Trots op Gelderland (Omroep Gelderland, vanaf 6’50”, ook te zien in het Radboudumc Malaria Dossier). In de rubriek ‘Los in het Lab’ vertelt hij over zijn werk aan malariaparasieten. Onlangs ontdekte hij zes eiwitten die essentieel zijn voor de ziekmakende levensstadia van de parasiet. Ook ontdekte hij een gen dat essentieel is voor de parasiet om zich in de gastheer te nestelen. Het onderzoek biedt nieuwe aangrijpingspunten voor nieuwe malariamedicatie en -vaccinaties.
Bionieuws – 13 februari 2016
In Bionieuws, het tweewekelijkse blad van het Nederlands Instituut voor Biologie, verscheen een stukje naar aanleiding ons recente artikel in Nature Communications. De focus van het stukje ligt op de identificatie van een transporteiwit met een cruciale rol tijdens de ontwikkeling in de lever die tevens een interessant aanknopingspunt voor vaccin ontwikkeling vormt.
Gezond & Wel – 6 februari 2016
Onderzoeker Taco Kooij van het Radboudumc over onderzoek naar nieuwe bestrijdingsmogelijkheden van malaria. Het interview begint bij minuut 31 van het programma.
Vox – 21 mei 2014
Met een Vidi terug naar huis
De Vidi-subsidie van 800.000 euro is voor sommige onderzoekers dé mogelijkheid om na jaren in het buitenland terug naar Nederland te komen. Moleculair parasitoloog Taco Kooij deed tien jaar onderzoek naar de malariaparasiet in Oxford, Heidelberg en Berlijn. Neurowetenschapper Rogier Mars werkte zeven jaar in Oxford.